Esemény Összefoglaló

Alkalom: Spin off Klub

Időpont: 2012-03-26

Helyszín: Africafé

Tárgy: Astikids.com Andrea Kft, Harsányi Gábor előadása

Egy 100 alkalmazottat számláló cég, melyet a vezető fontossága miatt még most több évtizedes fennállása után is gyerekcipőben lévőnek tekintenek. A 600-800 Millió forint éves árbevételű cég gyermekruhák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik mind itthon mind külföldön. Eleinte a Tescoval ápolt jó viszony rengeteget hozott a cégnek, de amint ez a kölcsönös együttműködés megszűnt, a hazai értékesítés jócskán visszaesett. Itt szóba került, hogy egy beszállítónak óriási lehetőség egy multival együtt dolgozni, hiszen a multi nagy megrendelései hatalmas fejlődési lehetőséget nyújtanak egy cégnek. (amíg le nem mondanak a beszállítóról)
Munkavállalóikról elmondása szerint állítható, a varrodában dolgozókat tekintve, hogy szinte mind vidékiek, akiknek nem sok más lehetősége van, és minimálbérért vállalják a munkát. A felsőbb kategóriás munkaerőnél érdemes figyelni a multik által elbocsátott személyeket, akiket a multi cégnél hatalmas összegekért képeztek, de végül leépítés miatt elküldésre kerültek. Szaktudásuk és kétségbeesésük végett olcsón, jó munkát nyújtanak.
A személyes kapcsolat nagyon fontos a beszállító és a vevők közt.
Vigyázni kell a vissza áruzásra, ezeket a szerződéskötéskor kell átnézni nagyon alaposan, mert igen komoly meglepetések érhetnek ellenkező esetben.
A jogdíjas termékek árusításáról annyit érdemes tudni, hogy nem éri meg túlzottan. Az emberek nem adnak érte többet, nem értékelik, hisz a kínai ugyan olyan figurás pólót ugyan annyiért ad. Viszont a jogdíjas termékek esetén a jogtulajdonosok komoly árat kérnek a használatért a tisztességes vállalkozóktól, akik így versenyképtelenné válnak hosszútávon.

Nagy ötlet részükről, hogy bár nekik lehetne saját boltjuk, de úgy döntöttek, hogy nem éri meg, és próbáltak olyan szerződéseket kötni, hogy csak negyed - fél boltokat béreltek közösen egy partnerrel, így csak fél alkalmazottat kellett fizetniük, mégis a teljes termék kínálatuk megtalálható volt. Ez költség megtakarításnak nagyon jó lehet szűkösebb időkben.

Az elején, mint mondtam a vezető túl sok feladatot lát el. Képtelen elszakadni a cégtől, szabadságra menni képtelenség számára. Az összes döntés rajta megy keresztül, nélküle leáll az egész vállalat. Az ilyen helyzetben, bármilyen költséges is, érdemes lehet egy topmenedzsert bérelni, aki rendbe teszi a szervezeti felépítést, és kivonja a főnököt a mindennapi rutinfeladatok elvégzéséből.

Megtudtuk, hogy a bizalom lassan épül fel és gyorsan elveszíthető, de bizalom nélkül nem lehet előrejutni, de nagyot lehet bukni. Sajnálatos módon nekik is van olyan külföldi partnerük, akitől előre láthatólag sosem fogják az áruikat visszakapni, se a pénzt, amivel tartoznak az áruért. Ha van rá mód, saját magunk, vagy egy erre szakosodott céggel nézessük át a külföldi céget, hogy az ilyen események elkerülhetőek legyenek.

A netes megjelenést eleinte ellenezte, de mint kiderült, és ő is belátta a neten lógó töménytelen mennyiségű kismama hatalmas potenciálú piac, melyet nem hagyhatnak elveszni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozasinditas.blog.hu/api/trackback/id/tr684462387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása